Hypotheken vergelijken.
Snel, overzichtelijk en simpel.

hypotheekleningen.nl - Vergelijk de hypotheekleningen en vind de beste voor uw situatie!
Met zoveel verschillende situaties zijn er minstens zoveel verschillende hypotheekwensen. De juiste hypotheek is dan ook voor iedereen anders. Welke jouw juiste hypotheek is, is afhankelijk van de specifieke situatie, toekomstverwachtingen en wat je wensen zijn. Of die van jullie uiteraard. Op Hypotheekleningen.nl vergelijk je makkelijk en eenvoudig alle hypotheken. Vergelijken van meerdere hypotheken op basis van je persoonlijke situatie loont namelijk altijd.

Maak gebruik van de handige vergelijker hieronder. Of indien je een - vrijblijvend - op maat gemaakt voorstel voor de voor jouw situatie beste hypotheek wilt, klik dan op de 'bel me terug' button hieronder links en één van de experts neemt contact met u op om uw wensen te bespreken.


Vergelijk en kies uw hypotheeklening!Hypotheek of hypotheeklening

Een hypotheek lening is een krediet voor het aanschaffen van onroerende goederen. Dat onroerend goed, zoals bijvoorbeeld een huis of een bedrijfspand blijft het onderpand van de lening, waardoor de hypotheekaanbieder de garantie heeft dat het geleende geld wordt terugbetaald. Vooraf wordt een bepaalde periode overeengekomen, meestal 30 jaar, waarna de hypothecaire lening samen met de bijbehorende hypotheekrente aan de hypotheekverstrekker moet worden terugbetaald. Een hypotheek neem je als je een huis of bedrijfsvestiging wil kopen maar zelf niet voldoende financiële middelen hebt om het ineens te betalen. De gegevens van de eigenaar en van de hypotheekhouder worden bijgehouden in het hypotheekregister, waar de .

Een hypotheek aanvragen.

Het berekenen van de maximale hypotheek is afhankelijk van verschillende factoren, wilt u een indicatie van wat u kunt lenen, klik dan hier. Dat is een prima indicatie waar je vanuit kunt gaan voor je maximale leencapiciteit. Op Hypotheekleningen.nl kun je de rentetarieven van de hypotheekaanbieders met elkaar vergelijken en direct online een - vrijblijvende - offerte aanvragen. Het is altijd goed om de hypotheekverstrekkers met elkaar te vergelijken. U krijgt dan altijd een hypotheekofferte met een scherpe rente en goede voorwaarden.

Een hypotheeklening is geen 'normaal' krediet, het verschil zit hem in het feit dat er een inschrijving in het hypotheekregister wordt gedaan. Dat is om eenvoudig na te kunnen gaan of er een hypotheek rust op een bepaald pand. Met het aangaan van een hypotheeklening heeft u recht op fiscaal voordeel. De afgeloste bedragen die aan rente zijn betaald mogen worden verrekend met de belastingaanslag, waardoor u minder belasting hoeft af te dragen. Naast een mogelijke waardestijging van het onroerende goed, is dat ook een financieel aantrekkelijke bijkomstigheid bij het kopen van een eigen huis.

Omdat het altijd om flinke bedragen gaat, wil de hypotheekaanbieder graag de zekerheid dat hij zijn geleende geld wel terug zal ontvangen. Daarom worden allerlei afspraken in een notariële akte vastgelegd. Daarin staat bijvoorbeeld dat de hypotheekverstrekker het recht heeft om het onderpand te verkopen indien de hypotheek niet of maar gedeeltelijk kan worden afgelost. De hypotheekverstrekker kan altijd als eerste aanspraak maken op de opbrengst van de executieverkoop.

De hypothecaire lening.

Een hypothecaire lening wordt kortweg hypotheek genoemd. Het is een lening waarmee men een woning of ander onroerend goed kan financieren en waarbij deze woning dan als onderpand zal gaan dienen. Voor een hypothecaire lening kan men terecht bij zogenaamde hypotheekverstrekkers. Dit zijn meestal financiële instellingen als banken en verzekeraars. Zij stellen het geld echter niet zomaar ter beschikking van hun klanten, ze willen er uiteraard een vergoeding voor terug hebben. Dit gebeurt dan vaak in de vorm van rente, een percentage van het nog niet betaalde gedeelte van de hypotheek.

Hypotheekleningen zijn er in vele verschillende uitvoeringen. Zo zijn ze er met korte- en lange aflossingstijd, met vaste rente of juist een variabele. Er zijn hypotheken met maandelijkse aflossingen of leningen waarbij, niet afgelost hoeft te worden. In het laatste geval wordt alleen de rente verrekend en de aflossingsplicht later gedaan.

Kan men de aflossing van een hypotheek niet voldoen, kan de hypotheekverstrekker het onderpand van de hand te doen. Voor het zover is krijgt de hypotheeknemer vaak uitstel van betaling of een aanvullende lening. Zo wordt de aflossing van het geleende geld gewaarborgd en houdt u geld over voor andere activiteiten.

Wat is de beste hypotheek?

De beste hypotheek zou je kunnen vinden als je de volgende stappen volgt en vragen kan beantwoorden. Sommige stappen kun je prima zelf. Bij bepaalde stappen is het verstandig om een hypotheekadviseur in te schakelen.
- Wat is mijn maximale hypotheek?
- Hoeveel kost mijn maximale hypotheek?
- Hoeveel kan ik betalen?
- Hoeveel hypotheek wil ik?
- Hoe wil ik mijn hypotheek aflossen?
- Hoelang wil ik de rente vast zetten?
- Welke voorwaarden vind ik belangrijk?
- Welke geldverstrekker heeft het beste voorstel?

Het kan daarom nooit kwaad om meerdere offertes aan te vragen!