Hypotheken vergelijker.
Eenvoudig en overzichtelijk.

hypotheekleningen.nl - Vergelijk de hypotheekleningen en vind de beste voor uw situatie!
Jouw situatie vraagt om een voor jouw situatie beste hypotheek. Niet iedereen heeft dezelfde hypotheekweensen, welke jouw juiste hypotheek is, is daarom afhankelijk van jouw specifieke situatie, toekomstverwachtingen en wat jouw of jullie wensen zijn. Hier, op Hypotheekleningen.nl vergelijk je makkelijk en eenvoudig alle hypotheken. Handig, want vergelijken van meerdere hypotheken op basis van je persoonlijke situatie loont namelijk altijd.

Maak gebruik van de handige vergelijker hieronder. Of indien je een - vrijblijvend - op maat gemaakt voorstel voor de voor jouw situatie beste hypotheek wilt, klik dan op de 'bel me terug' button hieronder links en één van de experts neemt contact met u op om uw wensen te bespreken.


Vergelijk en kies uw hypotheeklening!Hypotheek of hypotheeklening

Een hypotheek lening is een krediet voor het aanschaffen van onroerende goederen. Dat onroerend goed, zoals bijvoorbeeld een huis of een bedrijfspand blijft het onderpand van de lening, waardoor de hypotheekaanbieder de garantie heeft dat het geleende geld wordt terugbetaald. Vooraf wordt een periode overeengekomen, waarna de hypothecaire lening samen met de bijbehorende hypotheekrente aan de hypotheekverstrekker moet worden terugbetaald. Een hypotheek neem je als je een huis of bedrijfsvestiging wil kopen maar zelf niet voldoende financiële middelen hebt om het ineens te betalen. De hypothecaire lening dient altijd te worden bijgeschreven in het hypotheekregister, waar de gegevens van de eigenaar en van de hypotheekhouder worden bijgehouden.

Een hypotheek aanvragen.

Het berekenen van de maximale hypotheek is afhankelijk van verschillende factoren, wilt u een indicatie van wat u kunt lenen, klik dan hier. Dat is een prima indicatie waar je vanuit kunt gaan voor je maximale leencapiciteit. Op Hypotheekleningen.nl kun je de rentetarieven van de hypotheekaanbieders met elkaar vergelijken en direct online een - vrijblijvende - offerte aanvragen. Het is altijd goed om de hypotheekverstrekkers met elkaar te vergelijken. U krijgt dan altijd een hypotheekofferte met een scherpe rente en goede voorwaarden. Meerdere offertes bij verschillende aanbieders kan natuurlijk ook altijd.

Een hypothecaire lening is geen normaal krediet, het verschil zit hem in het feit dat er een inschrijving in het hypotheekregister wordt gedaan. Dat is om eenvoudig na te kunnen gaan of er een hypotheek rust op een bepaald pand. Met het aangaan van een hypotheeklening heeft u recht op fiscaal voordeel. De afgeloste bedragen die aan rente zijn betaald mogen worden verrekend met de belastingaanslag, waardoor u minder belasting hoeft af te dragen. Naast een mogelijke waardestijging van het onroerende goed, is dat ook en financieel aantrekkelijke bijkomstigheid bij het kopen van een eigen huis.

Omdat het altijd om flinke bedragen gaat, wil de verstrekker van de hypotheekr graag een zekerheid dat hij zijn geleende geld wel terug zal ontvangen. Daarom worden allerlei afspraken in een notariële akte vastgelegd. Daarin staat bijvoorbeeld dat de hypotheek-verstrekker het recht heeft om het onderpand te verkopen indien de hypotheek niet of maar gedeeltelijk kan worden afgelost. De hypotheekverstrekker kan altijd als eerste aanspraak maken op de opbrengst van de executieverkoop.

De hypothecaire lening.

Een hypothecaire lening wordt kortweg hypotheek genoemd. Het is een lening waarmee men een woning of ander onroerend goed kan financieren en waarbij deze woning dan als onderpand zal gaan dienen. Voor een hypothecaire lening kan men terecht bij zogenaamde hypotheekverstrekkers. Dit zijn meestal financiële instellingen als banken en verzekeraars. Zij stellen het geld echter niet zomaar ter beschikking aan hun klanten, ze willen er uiteraard een vergoeding voor terug hebben. Dit gebeurt dan vaak in de vorm van rente, een percentage van het nog niet betaalde gedeelte van de hypotheek.

Hypotheekleningen zijn er in vele verschillende uitvoeringen. Zo zijn ze er met korte- en lange aflossingstijd, met vaste rente of een variabele die elke maand anders is. Er zijn hypotheken met maandelijkse aflossingen of leningen waarbij, niet afgelost hoeft te worden. In het laatste geval wordt alleen de rente verrekend en de aflossingsplicht later gedaan.

Kan men de aflossing van een hypotheek niet voldoen, kan de hypotheekverstrekker het onderpand van de hand te doen. Voor het zover is krijgt de hypotheeknemer vaak uitstel van betaling of een aanvullende lening. Zo wordt de aflossing van het geleende geld gewaarborgd en houdt u geld over voor andere activiteiten.

Bestaat er iets als 'de beste hypotheek'?

De beste hypotheek zou je kunnen vinden als je de volgende stappen volgt en vragen kan beantwoorden. Sommige stappen kun je prima zelf. Het kan uiteraard nooit kwaad om bij twijfel een hypotheekadviseur in te schakelen.
- Wat is mijn maximale hypotheek?
- Hoeveel kost mijn maximale hypotheek?
- Hoeveel kan ik betalen?
- Hoeveel hypotheek wil ik?
- Hoe wil ik mijn hypotheek aflossen?
- Hoelang wil ik de rente vast zetten?
- Welke voorwaarden vind ik belangrijk?
- Welke geldverstrekker heeft het beste voorstel?

Het kan daarom nooit kwaad om meerdere offertes aan te vragen!